Ezt a hirdetést archiválták.

AMIT TUDNI KELL A ZSIDÓSÁGRÓL

Budapest
8 éve, 2 hónapja

Hasonló hirdetések

  • Hirdetés ID: MAXAPRÓ-2819644
  • Kategória: Eladó
  • Alkategória: Könyvek, Magazinok
  • Hirdető típusa: Cég / Szakember
Leírás
Szerző: RAJ TAMÁS
Kiadó: MAKKABI KIADÓ KFT.
"A zsidóság történelmet imádkozik" - a nagy németköltő, Heine szólt így - némi iróniával - arról a vallási közösségről, amelyből ő maga is származott. S valóban, igaza van: a héber imakönyv lapjain megannyi történelmi utalás látható, minduntalan hőseinkre és hagyományinkra, írott és szóbeli tanításokra hivatkozunk. Ám éppen ez a sajátosan szép benne: a szidó vallás - más vallásokkal ellentétben - mindig történeti tudatra nevelte és neveli híveit...
A zsidó vallás éppen ezért nem dogmákon, hanem történelmi tényeken alapul. Másrészt viszont a zsidó történelmet sem lehet igazán megérteni az eseményeken átsugárzó hit szelleme nélkül. Könyvünk gyermekek számára készült, a fentieken nyugvó alapelveken, újszerű megközelítésben. A pompás képekhez egy-egy bibliai történetet írtunk, a zsidó történelem ősi lapjairól. S minden eseményhez egy-egy olyan oldal járul, amely a vallási törvények és szokások bemutatását célozza. Láthatjuk, hogyan alakult ki a máig élő hagyomány, s miképp lehetünk mi is annak gyakorló részesei. Megtanulhatjuk a legfőbb imákat, az ünnepeket, az otthoni és templomi élet mindennapjait.
Jóllehet, ez a képeskönyv elsősorban gyerekeknek íródott, akár felnőttek is tanulhatnak belőle. Sőt, az is talál benne újat, aki már ismeri a zsidó élet gyakorlatát.
Egyszóval: mindent megtalálunk benne, amit tudni kell a zsidóságról...

Elhelyezkedés
Budapest

 
Elhelyezkedés
Budapest