Ez a hirdetés több mint 3 hónapja frissült utoljára. Lehet, hogy már nem aktuális információkat tartalmaz.

A Harmadik Birodalom mélységei (bunkerek, aranyvonat, UFO) 2017.09.29 - 10.01. (3 nap/2 éj)

Budapest
6 éve, 10 hónapja
  • Hirdetés ID: MAXAPRÓ-3756667
  • Kategória: Szolgáltatás
  • Alkategória: Utazás
Leírás
Utazás: autóbusszal
Szállás: 2 éj, kastélyhotel 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli
 
Program:
1. Nap: 600 Km
Indulás Budapestről a kora hajnali órákban, rövid pihenőkkel érkezés 13:00-14:00 h között Ksiaz kastélyához. Megérkezésünk pillanatában válik nyilvánvalóvá miért volt fontos része a Reise hegy projektnek. A környéken található bunkerrendszerek egyik fő részét képezte a kastély. Hitler részére átépítették és 13-50m mélyen bunkerrendszert alakítottak ki a második világháború ideje alatt.
 
Nappali megvilágításba az eredeti 13. századi vár történetével és a kastély legendáival ismerkedhetünk meg. Helyi vezetővel végigjárjuk a kastély fenséges barokk termeit, gyönyörködhetünk a várteraszok által nyújtott felejthetetlen panorámában. Végigjárjuk a Mátyás által épített déli-szárnyat is. Ksiaz várának egyik legmeghatározóbb hercegnője Daizy, Maria Teresa Corwallis West. Családjának élettörténete szorosan kötődik a kastélyhoz és a 2. világháborúhoz. Életükön keresztül pontos képet kaphatunk a kastély történetéről egészen napjainkig. A kastélylátogatás után elfoglaljuk szobáinkat a kastély hotelében. Felfrissülés után délutáni szabad program. Természetesen itt is találhatunk hatalmas több hektáron elterülő kastélykertet. A kert és a környező dombok sok meglepetést tartogatnak számunkra. Délutáni szabadprogram keretében helyi vezetővel ellátogathatunk a szemközti dombon található várromhoz ahonnan a kastélyt teljes pompájában elénk tárul. A lovardát is meglátogathatják egy könnyű sétával. Casino, étterem, kávézó, söröző várja a vendégeket közvetlenül a kastély és a hotel szárny mellett. Az esti órákban vacsora után sötétedéskor a kastély másik arcát ismerhetjük meg. Éjszakai túrán veszünk részt mely a kastély izgalmas nappal nem látogatható részeit mutatja be nekünk. A 13-50m mélyen található bunkerrendszert, a kastély Hitler számára átalakított részét elemlámpás túra keretében élvezhetjük. 
2. Nap: 150 Km
A Harmadik Birodalom legtitkosabb és legjobban őrzött építményeibe kaphattunk betekintést, felszín felett és alatt. A bunkerrendszereket a második világháborúban fegyverkezési célokra alakították ki. A kemény kőzetű hegyek, a hatalmas erdők, eldugott erdei utak biztosították az észrevétlenséget. Nagyszámú fegyveres biztonsági alakulat védte a bejáratokat, szellőzőaknákat, utakat. A bunkerek hatalmas csarnokaiban, folyosóin, tankokat, rakétákat repülőgépeket szereltek össze. Fő feladatuk volt a fejlesztés is. Biológiai fegyvereket, felszálló pályát nem igénylő repülőgépeket akartak készíteni. Így itt került sor az UFO fejlesztésekre. 1937-től már halálbüntetés járt az objektumok megközelítéséért. Ma már csak egy túrabakancsra és egy vízálló elemlámpára van szükségünk. De ne feledkezzünk meg a legendás aranyvonat eltűnéséről sem. Feltehetően a környéken berobbantott valamely titkos vasúti alagút egyikében található. Helyi régészek, történészek feltételezése szerint legvalószínűbb helyszint megtekinthetjük a bunkerek felé.  
Napjainkig 7 bunkerrendszer bejáratait találták meg. ebből 3 látogatható. Reggeltől a késő délutáni órákig mindhárom bunkerrendszert felfedezhetjük, szakképzet helyi barlangászokkal túravezetőkkel. 2 helyszínen is választhatunk extrém túrát. A normál túra kb. 1 az extrém kb. 2 órát vesz igénybe. A szabadidőnkben felfedezhetjük a bejárathoz közeli erdőben található felszín feletti építményeket, szellőzőcsatornákat, megmaradt építő anyagokat. Illetve a hátrahagyott tankokat, közlekedési eszközöket, fegyvereket.
A legizgalmasabb talán mégis az UFO projekt helyszíne, ahol pontos képet kaphatunk a hatalmas földalatti építkezések méreteiről. Betekintést kaphatunk tervrajzok, dokumentumok alapján sok más hadászati fegyver fejlesztésébe.
Turáink során találkozunk még befejezetlen járatokkal, gyáraknak használt csarnokokkal, és a vízzel elárasztott részeken csónakkal haladhatunk át. Az extrém túrát választóknak természetesen csónak nélkül kell megküzdeniük a továbbjutásért, cölöpök vagy gázlóruha segítségével.
A nap levezetése képen meglátogatunk egy pisztrángfarmot, mellyen a saját magunk által kifogott pisztrángot készítik el részünkre. A farm kívülről egy tipikus tradicionális lengyel hegyi fogadó. Hatalmas farönkökből készült falak, asztalok, padok és kandalló várja a vendégeket. Az udvart a tóból kivezetett patakocskák szabdalják, melyeket apró hidak kötnek össze. A hangulatát mégis a család gyűjtőszenvedélye határozza meg. Mindent, ami az I. és II. világháború után a környéken fellelhető volt összegyűjtöttek. Így a vacsorát, egyenruhák, sisakok, gázmaszkok, kitüntetések között fogyaszthatjuk el. Az esti órákban érkezünk vissza szállásunkra.
3. Nap: 600 Km
Reggeli után a napot egy helyi gyűjtőnél kezdjük. Magánszemélyként összegyűjtött mindent, amit a gyorsan távozó katonák maguk után hagytak. Ezzel búcsúzunk a II. világháborús felfedező túránktól. Folyamatos buszos utazásunkat rövid pihenőkkel szakítjuk meg. Majd az esti órákban érkezünk Budapestre.
 
Részvételi díj: 54.990 Ft/Fő
 
Az ár tartalmazza:
Utazás: autóbusszal
Szállás: 2 éj, kastélyhotel 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli
Magyar nyelvű csoportkísérőt
 
Az ár nem tartalmazza:
BBP biztosítás  1.740 Ft/Fő
Üdülőhelyi + Idegenforgalmi díj: 10 PLN/Fő 
 
Kastély Belépők: - Hátralékkel együtt előre kifizetendő (11.500 Ft/Fő)
Nappali kastélylátogatás, magyar helyi idegenvezetéssel: 5.000 Ft/Fő
Éjszakai túra, magyar helyi idegenvezetéssel: 6.500 Ft/Fő
 
Bunker túra Belépők:
1 helyszín: 25 PLN normál, extrém túra 45 PLN
2 helyszín: 22 PLN normál, extrém túra 70 PLN
3 helyszín: 15 PLN
 
Választható vacsorák: Hátralékkal együtt előre jelezendő, de helyszínen fizetendő!
3 fogásos vacsora vagy büfé vacsora: 60 – 90 PLN/Fő/Nap
Pisztráng vacsora: kb. 35 - 45 PLN/Fő
 
További információ: www.dolcetravel.hu és   iroda@dolcetravel.hu vagy 06-1-600-6100 telefonszámon.
Eng szám: U - 001414

Kapcsolat a hirdetővel
  • Dolce Travel

  • 600-610-mutasd
Mondd meg a hirdetőnek, hogy a Maxaprón találtad a hirdetést.


Elhelyezkedés
Budapest


Hasonló hirdetések

 
Kapcsolat a hirdetővel
  • Dolce Travel

  • 600-610-mutasd
Mondd meg a hirdetőnek, hogy a Maxaprón találtad a hirdetést.
Üzenet küldése a hirdetőnek
Érdeklődésed elküldésével elfogadod tájékoztatónkat és kifejezetten hozzájárulsz ahhoz, hogy a maxapro.hu üzemeltetője, a weboldal használata során megadott adataidat az Adatvédelmi tájékoztatóban meghatározott célokból kezelje.
Elhelyezkedés
Budapest