Szilikon bázisú tömító és ragasztó paszta (adagoló nélkül) 70 ml F.BS

1 650 Ft
Budapest XIII. kerület 1139 Budapest, Teve utca 12-14.
2 hónapja
  • Hirdetés ID: MAXAPRÓ-416157
  • Kategória: Jármű
  • Alkategória: Autóalkatrész
  • Hirdetés típusa: Kínál
  • Hirdető típusa: Cég / Szakember
Leírás
Az F.BS® extra erős szilikon ragasztó; tömítési és ragasztási feladatokra alkalmas; extra erős; akváriumok ragasztására is kiváló; prémium minőségű; 100% szilikon tartalmú; UV- és extrém időjárási illetve hő-mérsékleti viszonyoknak ellenálló; kül- és beltéren, iparban és otthon egyaránt használható; ecetsav bázisú, egykomponensű ragasztó- és tömítőanyag.

Alkalmazási terület:

Az F.BS® extra erős szilikon ragasztó alkalmas

– kül- és beltéren egyaránt, tömítési és ragasztási feladatokhoz;

– az iparban (pl. gép-, műszer, szerelő-, építőiparban), szakipari munkáknál, ipari ragasztástechnikai feladatokhoz;

– háztartásokban, otthoni felhasználásra, barkács célokra;

– akváriumok, terráriumok ragasztására (a ragasztó megszilárdult állapotban nem mérgező élőlények számára), tömítésére, javítására;

– fugák, hézagok (tágulási hézagok is), repedések, rések vízálló és légzáró tömítésére;

– hajókabinok és hajóablakok, hajlított építési üvegek, egyéb nyílászárók ragasztására, tömítésére;

– nézőüvegek, figyelőablakok tömítésére a vegyiparban;

– üvegbútorok, üvegtárgyak ragasztásához;

– kályhaajtók és azok figyelőablakainak tömítésére;

– napelemes egységek tömítésére;

– szellőző-, légkondicionáló-, fűtő- és hűtőberendezések szerelésénél a hagyományosan alkalmazott tömítések ragasztására;

– tömítőanyagként vagy ragasztóként járművek, lakókocsik szerkezeti elemeinek, alkatrészeinek (pl.: kipufogó, olajteknő) illesztésénél;

– elektromos kábelkivezetések tömítésére, elektromos szerelvények időjárásálló lezárására;

– számok, betűk, hirdetési- és adattáblák felragasztására;

– műszeriparban rezgéscsillapító tömítőanyagként.

Ez a termék rendkívül hatékonyan és megbízhatóan tapad számos különböző felületen. Kiválóan alkalmazható üveg, zománc, kerámia (például szanitercikkeken), csempén, valamint természetes, festett és lakkozott fa felületeken. Emellett hatásosan használható különféle kemény műanyagokon, mint például poliészter, poliuretán, kemény PVC, bakelit és plexi, továbbá saválló fémen (például rozsdamentes acél és eloxált alumínium), illetve savaknak ellenálló természetes anyagokon, mint a gránit.

Fontos megjegyezni, hogy a termék ecetsav tartalma miatt óvatosan kell eljárni bizonyos fémfelületekkel. Foltosodást okozhat savaknak kevésbé ellenálló fémen, mint például horganyzott (cink), bádog, réz, vas vagy tükörfoncsorozott felületeken. Ezen felületeken a megfelelően tapadó ragasztó kiválasztása lényeges.

A termék használata nem javasolt olyan természetes mészkő tartalmú felületeken, mint a mészkő, márvány, terméskő, beton, vakolat és cement, mivel az ecetsav tartalom nem kompatibilis ezekkel az anyagokkal.

Továbbá, a termék nem tapad polietilénre és polipropilénre, ami lehetőséget ad a formaleválasztásra. Ezen felül, nem ajánlott a használata vizes, poros vagy lúgos kémhatású felületeken. A kőolajszármazékok kis mértékben duzzaszthatják a terméket, és fontos megjegyezni, hogy nem festhető.

A változatos munkakörülmények és az anyagok sokfélesége miatt ajánlott a munka megkezdése előtt próbaragasztást vagy -tömítést végezni, hogy biztosítva legyen a legmegfelelőbb eredmények elérése.

Az F.BS® extra erős szilikon ragasztó

– könnyen használható;

– extra erős, kitűnően tapadó;

– nagyon rugalmas;

– 100% szilikon tartalmú, prémium minőségű;

– UV- és időjárásálló, ellenáll az öregedési hatásoknak (ózonálló);

– extrém időjárási és hőmérsékleti viszonyoknak ellenálló (fagy- és hőségálló);

– -50 oC és +200 oC között tartósan hőálló és rugalmas;

– vízálló (illetve vízzáró);

– hosszú ideig érintkezhet vízzel;

– vízszintes és függőleges felületen is terülés és megfolyás nélkül alkalmazható;

– a háztartási tisztítószerek döntő hányadával, sós oldatokkal, vízzel, híg savakkal és lúgokkal szemben ellenálló;

– minimális mértékben zsugorodó;

– átkeményedett állapotban jó elektromos szigetelő;

– lágyító- és oldószermentes;

– légnedvesség hatására keményedő, ecetsavasan térhálósodó;

– vibrációs hatásokkal, valamint nyíró- és húzófeszültségekkel szemben ellenálló.

Alkalmazása:

Az F.BS® extra erős szilikon ragasztó alkalmazása előtt fontos a felületeket, legyen szó fémről, fáról vagy egyéb anyagokról, alaposan megtisztítani a por és zsír maradványoktól, és ha szükséges, felületük csiszolását is elvégezni. A tisztítást vízzel történő lemosással, míg a zsírtalanítást oldószerrel, például könnyű benzinnel ajánlott végezni. A hatékony ragasztás érdekében a felületnek teljesen száraznak kell lennie.

Ragasztáskor gondoskodjon az egyenletes eloszlásról mindkét megtisztított felületen, és helyezze fel a ragasztandó tárgyat pár percen belül. Tömítéskor szükség esetén alkalmazzon ragasztószalagot a pontos határok kijelöléséhez. A kinyomott anyag formázható egy mosószeres vízbe mártott fugalehúzóval vagy az ujjával. A ragasztószalagot a tömítőanyag felvitele után azonnal távolítsa el, és alakítsa ki a tömítőanyag végső profilját, amíg a bőrösödés meg nem kezdődik (maximum 10 perc). Az átkötés a felületen kezdődik és belülről folytatódik. Az 5 mm-nél vékonyabb rétegek 24 óra alatt, a teljes mechanikai tulajdonságok pedig körülbelül egy hét alatt alakulnak ki.

A még nem kötött anyagot oldószerrel, a már megkötött anyagot mechanikus módszerrel távolíthatja el. A tömítőanyag fényes felületét nedves tárggyal simítva érheti el.

Használat után a tubusos kiszerelést zárja le úgy, hogy a tubusból körülbelül 3-4 mm-nyi anyagot nyomjon ki, majd csavarja rá a kupakot. Kartusos kiszerelésnél az adagolócsőrben maradt tömítőanyag könnyen eltávolítható, miután átgumisodott. A kezére vagy ruházatára került F.BS® extra erős szilikon ragasztót az átgumisodás előtt benzines ruhával távolíthatja el.

Kiszerelés:

70 gramm / tubus

Színe: transparens (színtelen) 

Műszaki adatok:

Paszta állapotban: Külső megjelenés: homogén, könnyen kenhető, alaktartó paszta Alkalmazási hőmérséklet: +5 oC – +40 oC Tárolási hőmérséklet: +5 oC – +35 oC Sűrűség: 1,06-1,10 g/cm3 Bőrösödési idő (normál klímán): max. 10 perc Átkeményedési idő (normál klímán): max. 5 mm/24óra Átkeményedett állapotban: Hőmérsékleti ellenállás: -50 oC – +200 oC Szakítószilárdság: min. 2,0 MPa Szakadási nyúlás: min. 250% Rugalmas visszaalakulás (25% nyúlásnál): min. 97% Tapadó szilárdság   acél-acél között: min. 1,0 MPa alumínium-alumínium között: min. 1,0 MPa kemény PVC-kemény PVC között: min. 1,0 MPa csempe-csempe között: min. 1,0 MPa üveg-üveg között: min. 1,0 MPa fa-fa között: min. 1,0 MPa gránit felületen: min. 1,0 MPa  

Amikor az F.BS® extra erős szilikon ragasztót használja, vegye figyelembe, hogy az alkalmazás során kis mennyiségben ecetsav szabadulhat fel. Ez az ecetsav hiányos szellőztetés esetén irritálhatja a szemet, és ha a bőrre kerül, bőrpírt okozhat. Ha a ragasztó a bőrére kerül, azt száraz ronggyal vagy benzinnel távolíthatja el. Fontos megjegyezni, hogy a teljesen megszilárdult szilikon gumi nem jelent veszélyt az egészségre.

Kapcsolat a hirdetővel
  • Schwarcz András

  • +36-70-mutasd
Mondd meg a hirdetőnek, hogy a Maxaprón találtad a hirdetést.


Elhelyezkedés
Budapest XIII. kerület

1139 Budapest, Teve utca 12-14.


Hasonló hirdetések

 
Kapcsolat a hirdetővel
  • Schwarcz András

  • +36-70-mutasd
Mondd meg a hirdetőnek, hogy a Maxaprón találtad a hirdetést.
Üzenet küldése a hirdetőnek
Érdeklődésed elküldésével elfogadod tájékoztatónkat és kifejezetten hozzájárulsz ahhoz, hogy a maxapro.hu üzemeltetője, a weboldal használata során megadott adataidat az Adatvédelmi tájékoztatóban meghatározott célokból kezelje.
Elhelyezkedés
Budapest XIII. kerület

1139 Budapest, Teve utca 12-14.